woensdag, september 29, 2004

Kapper

Pure geldklopperij! En dan heb ik het niet over mijn pas aangeschafte Magic Bullet die niet zo briljant blijkt als in de reclame wordt voorgedaan maar over de kapper. Mijn blond komt uit een potje ( met m'n eigen haarkleur ben ik de spitting image van Morticia Adams) dus om de zes weken moet ik er aan geloven. Vandaag was ik aanvankelijk erg te speken over m'n kapper. Vriendelijk vroeg ze of ze m'n haar mocht wassen met een diervriendelijk product. Eindelijk is de collectieve verantwoordelijkheid voor de wereld ook doorgedrongen in de kappersbizz, dacht ik nog. Niets aan de hand. Maar ik begon twijfels te krijgen toen ze ook toestemming vroeg om m'n haar te behandelen met een extra ontwarrende conditioner met daarin extracten van een of andere zeldzame plant. En nog opvallender was dat ze vroeg of ze m'n haar mocht fohnen. Ja natuurlijk mag dat, ik zit toch bij de kapper?! Tijdens het fohnen spoot ze allerlei lakjes en moussjes in m'n haar, uiteraard na toestemming te hebben gevraagd. Waar die overdreven beleefdheid vandaan kwam? Ik wist het niet. Misschien een nieuwe klantvriendelijke formule? Toen ik moest afrekenen, begon het belletje te rinkelen. Het bedrag dat ik moest afrekenen was z'n 20 euro duurder dan de basisprijs voor kleuren. Voor elk shampootje, lakje en cremetje moest ik blijkbaar betalen. Zelfs het fohnen, dat normaal gesproken toch echt gratis was, moest ik nu geld neertellen. De contitioner met de zeldzame plant extracten spande de kroon: 6, 50 voor een kloddertje ter grootte van euro. 'Nieuwe bedrijfspolicy' vertelde het knipkipje. Onder protest betaalde ik de rekening. Maar niet voordat ik gezegd had dat ik noooooooooit meer terug kwam!

3 Reakties:

Op 10 oktober 2004 om 06:04, Anonymous Anoniem schreef..

Hey Ries, potverdikkie je bent al zo aantrekkelijk, en dan ga je vertellen dat je zonder blond-uit-een-potje op Morticia Adams lijkt! Gauw die potjes in de afvalbak!

Trouwens, wist je dat de oorspronkelijke Morticia, Carolyn Jones, de eerste vrouw van Elvis was? Tis maar dat je het weet.

Groet,

Lampje (van de chat)

 
Op 11 oktober 2004 om 17:00, Anonymous Anoniem schreef..

OOOh das wel heel brutaal
ze kunnen toch wel effe zeggen dat het euri's kost
volgens mij lappen ze dat gewoon bij iedereen en dan heb je nog geen ja gezegt en het zit er al in

frustrerend is dat he

gr willem

 
Op 26 mei 2006 om 23:12, Anonymous Anoniem schreef..

mee eens: mik die potjes in de prullenbak. Black is beautifull, ook qua haar. Alleen wel even 6 weken voor een vakantie mee beginnen en dan maar tijdelijk een kort kittig kapsel?

 

Een reactie posten

<< Home